Ecstatic Dance is een vorm van vrij dansen, waarin we samen spelen, ons vrij voelen om zo te bewegen zoals we dat het liefste doen, samen of alleen. Je kan in trance raken of lekker samen in de muziek opgaan…

We proberen samen een fijne vrije sfeer te creëren waarin we onszelf durven te laten zien en kunnen genieten van de beweging en van elkaar. Hierom hebben we bepaalde richtlijnen voor tijdens het dansen: niet spreken – om zo onszelf echt in de muziek te laten komen; we dansen op blote voeten – om goed contact te maken met de vloer en onszelf en we doen dit zonder drugs of alcohol – om bij onszelf te zijn in het hier en nu.

We dansen op heel uiteenlopende muziek, van klassieke muziek, tot ambiënt, tribal, shaman, wereld muziek, naar melodieuze techno, disco, electronica, hip-hop, pop, rock het kan echt van alles zijn, als het maar lekker danst en fijn voelt.

Bij het dansen wordt thee en water geserveerd om goed gehydrateerd te blijven en van te genieten.

Het leuke aan Ecstatic Dance is ook dat het een heel gevarieerd publiek trekt, van jong tot oud, gewoon lekker dansen en genieten met elkaar.

Ecstatic Dance Zaanstreek

We wilde graag Ecstatic Dance ook in de Zaanstreek houden omdat het er, naar ons weten, nog niet is en we willen deze manier van samen komen, dansen, spelen, graag verspreiden en er meer mensen in aanraking mee laten komen.

We vroegen de Yurtlife of zij misschien hier iets in zagen en ze waren enthousiast. Als het deze keer aanslaat dan willen we het elke maand gaan doen! Misschien wel vaker als er genoeg mensen zijn die willen dansen.

De plek is echt geweldig, goeie vloer, geluid, licht, we hebben er heel erg veel zin in, hopelijk jullie ook! We hebben ongeveer plek voor 30 mensen (op dit moment i.v.m. corona) dus wees er bij, bestel je kaartje(s)!